Székelyföldi üzletlánc

A jó minta követőkre talál!

A jó minta követőkre talál!

Lassan öt éve, hogy létrejött városunkban Románia legelső közösségi alapítványa az SzKA. Ez nemsokára maga után vonta a legelső Közösségi Kártyát is. Mindez civilek és helyi vállalkozók összefogásából -pártatlanul és politikamentesen. Ezek közös célja: aktív-, építő példát mutatni egy közösségi összefogásra, ösztönözni és támogatni a lakosokat a példa követésére és közösségi szerepek vállalására.

Központi szerepet vállaltunk ebben a példamutatásban mi is. Elsők között építettük be rendszerünkbe a Közösségi Kártya használatát minden kiszolgáló egységünkben, és elsők között vett részt minden egyes munkatársunk a Városi Kaláka programban. Pedig a támogatás próbája mindig akkor van, amikor még nincsen biztosított sikere az adott vállalásnak, mert a biztos alapokon ’állót’ könnyű támogatni.KK_Merkúr

Hogy utólag visszaigazolódott nem feneketlen kútba tettük a támogatásunkat, az nem vitás, a megvalósítások felmutatása futótűzként terjesztette a közösségi alapítványok létrejöttét és a közösségi kártyák használatát. Azóta Kolozsváron, Gyulafehérváron, Jászvásáron, Bukarestben, Háromszéken és Marosvásárhelyen is létrehoztak a székelyudvarhelyi mintára közösségi intézményeket, ugyanakkor Csíkszeredában és Székelykeresztúron is hasonló módon, de más intézményesített formában működtetik ugyanazt az elvet.

Azóta minden olyan városban, ahol jelen vagyunk a székelyföldi üzletláncunkkal, folyamatosan kapunk pozitív visszajelzéseket vagy épp támogatási felkéréseket ilyen szervezetektől. És természetesen mi ezekben is részt veszünk. Hiszen a közösségépítés az egyik célunk, nemcsak a kisközösségünkké.

A legutóbbi nagyon kreatív felkérésünk a Marosszéki Közösségi Alapítványtól érkezett. Ott ugyanis egy esemény szervezésével háromszorosan gyűjtöttek adományt. Ezen az eseményen magán- és jogi személyek, közösségi projektek, kezdeményezések kampányolhattak egy úszó vagy egy úszó csapat indításával, saját kezdeményezésük támogatására. Mindezt egy medence szélén.

MKK_uszas

Swimathon_2013_plakat_huA csapatok által összegyűjtött támogatást a Marosszéki Közösségi Alapítvány minden hónapban megduplázza, természetesen azt, hogy melyik csapat kapja a duplázást arról a Közösségi Kártya felhasználók döntenek.

Egy másik nagyon friss példa KK használatára a Háromszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezésével létrehozott kovásznai játszó park is.

jatszoter_KovasznaKK

Használjuk hát a mindenkinek jó Közösségi Kártyát! Legyünk elöljárói a jó példáknak!

 

Magunkról

 

Karrier

Minden egyes munkatársunk fontos számunkra, legyen szó az üzleteink ellátását biztosító csapatról...

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolat felvételi űrlap, munkatarsaink listaja, további érdekes infók...

 

Elan-Trio, cégadatok

Elan Trió, cégadatok

Merkúr Áruház - Magunkól

magunkrol

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

További infó

Fotógaléria