Székelyföldi üzletlánc

A török-tatár mostmár csak táncolni jár!

S ez jól esik nekünk is! Gyönyörködni mások és a magunk kultúrájában. szejke_neptancfesztival

A 47. Szejke népzene- és néptáncfesztivál 15 néptánccsoport fellépője között, több romániai kisebbség is képviselte saját népzenei örökségét, a tánc és a hagyományos gúnya mellett. Volt itt görög, szász, horvát, török-tatár, orosz-lipován és székely kisebbség is. Igazi bizonyíték ez arra, hogy a kultúra elmossa a megkülönböztetési határokat és helyet ad egymás mellett a nagyságban, amit mindenki számára saját öröksége ad meg.

Az idei fesztivál Régiók Találkozója is volt egyben, ahol most Farkaslaka község településeinek értékei kapták a fő hangsúlyt.

Mi is képviseltük magunkat, természetesen amolyan Góbé módon, egy kis vendégfogadóval, amiből nem hiányzott a harapnivaló, sem a kontyalávaló!

Úgy gondoljuk az ilyen rendezvények mindig megerősítések saját kultúránkban, és más kultúrájának tiszteletében, ami a miénk megmaradásának egyik feltétele is!

A Szejke népzene- és néptáncfesztivál a Székelyudvarhely Tavasza rendezvénysorozat része, melynek főtámogatója a Merkúr Székelyföldi Üzltelánc!

 

Magunkról

 

Karrier

Minden egyes munkatársunk fontos számunkra, legyen szó az üzleteink ellátását biztosító csapatról...

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolat felvételi űrlap, munkatarsaink listaja, további érdekes infók...

 

Elan-Trio, cégadatok

Elan Trió, cégadatok

Merkúr Áruház - Magunkól

magunkrol

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

További infó

Fotógaléria