Székelyföldi üzletlánc

Mióta kell (gazdag -„öt kertes”) doktorok besegítsenek a házi krémesbe?

Talán mióta (cukrász)laborban készülnek a tuti sütik és nem a nagymama konyhájában a házitészták, talán…

Ma egy cukrászdában küllemre olyan tökéletes süteményeket lehet kapni, hogy egy fiatal háziasszonynak első otthoni próbálkozásai után, egy életre elmegy a kedve a tésztasütéstől, a kontrasztos különbséget látván. De ha lelkesedése nem lankad, akkor elkezd rájönni a cukrász titkokra: a habnak fixáló kell, a krémbe por kell, a glazúrnak színező kell, a gyümölcsökre zselatin kell és máris pont úgy néz ki a süti, mint a dobozon.

Ennyire elsárgultak volna nagyanyáink receptjei? És a székely, aki elvileg „nem piskóta” ennyire fixen szeretné a habot?

A Székely Konyha csapata eltökélte, hogy ezt mind kideríti. És szervezi is nagy elánnal a székelyes, házias SÜTEMÉNYMUSTRÁT! És mi támogatjuk is nem kisebb elánnal ezt az édes kis kezdeményezést.sutemenymustra_96x132

Fő céljuk az, hogy hozzájáruljanak a házi sütemények népszerűsítéséhez, fórumot biztosítva ezek kedvelőinek és készítőinek egyaránt. Azt már ‘titokban’ elárulták, hogy van remény: több tucatnyi receptről tudnak, ami családi gyűjteményekben őrződik és egy-egy ünnepkor rendszeresen jól sül el.

A tészta-kóstolkodást és versenyt négy székelyföldi helyszínen is megszervezik, ahová szeretettel várnak bárkit egy tányér házi tésztával. Értékes nyereményeket fognak odaadni a nagyanyákkal konzultált konyhatündéreknek, mert az mindenképp meg fog érződni az ízeken!

Süteménymustra,

ahol a legfinomabb sütemények szállnak ringbe!

 

Magunkról

 

Karrier

Minden egyes munkatársunk fontos számunkra, legyen szó az üzleteink ellátását biztosító csapatról...

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolat felvételi űrlap, munkatarsaink listaja, további érdekes infók...

 

Elan-Trio, cégadatok

Elan Trió, cégadatok

Merkúr Áruház - Magunkól

magunkrol

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

További infó

Fotógaléria