Székelyföldi üzletlánc

Ősi múlt a jövőben is!

Ősi múlt a jövőben is!

„Erdély népe ábrándjai közé tartozik a rege, mintha e föld végtelen rejtett kincseket birna keblében. Találnak is gyakorta, mit háborús idők elől futtokban rejtettek el őseink.”

A marosvásárhelyi Dacia általános iskola volt tanítónői e kincsek keresésére bírta Erdély kisiskolásait, mostmár ötödszörre is. A hétvégén tartott országos regemondó versenyre, 13 megyéből jelentkeztek diákok: Arad-, Bákó-, Bihar-, Beszterce-, Brassó-, Fehér-, Hargita-, Hunyad-, Kovászna-, Kolozs-, Maros-, Szatmár-, és Szilágy megyéből.

7.mindannyian

Ez nem kis erdélyi képviselet.

Úgy látszik a verseny népszerűségén nem csorbított az, hogy a tanügy-minisztérium nem támogatta idén sem a versenyt. A tanítónők viszont nem tágítottak, szándékuk mellett kitartva, újabb támogatókat kerestek és találtak is, többek között minket is.5.egyik.regelo

Minket nem volt nehéz meggyőzni arról, hogy mennyire fontos a népi nyelvünk alkotó ereje, az anyanyelv tiszta használata, a magyar regék adta tartás kívül is, belül is.

Hagyományos termékeink felkarolásán fáradozva, naponta szembesülünk a “magunkba” épített kultúra megtartó erejével és hiányával is egyszerre.

10.ajandekok.egy.resze

14.az.elso.helyezettEzért tudjuk jól, hogy a magyar népmesék folytatása a regékben történik, a történelmünk megalapozásával, hogy a jövő nemzedéke jól legyen tarisznyálva.

 

Magunkról

 

Karrier

Minden egyes munkatársunk fontos számunkra, legyen szó az üzleteink ellátását biztosító csapatról...

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolat felvételi űrlap, munkatarsaink listaja, további érdekes infók...

 

Elan-Trio, cégadatok

Elan Trió, cégadatok

Merkúr Áruház - Magunkól

magunkrol

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

További infó

Fotógaléria