Közösségépítés

Közösségi kártya

A kártya erejét az 1+1 = több mint 2%! szlogen fejezi ki a leginkább, azaz a kártyahasználók úgy támogatják a közösséget, hogy közben olcsóbban vásárolnak.

Kozossegi kartya

A Közösségi kártya erejét az 1+1 = több mint 2%! szlogen fejezi ki a leginkább, azaz a kártyahasználók úgy támogatják a helyi közösséget, hogy közben olcsóbban vásárolnak. Közmondásosan: a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

Az első Közösségi kártya adományokkor még nem Ön dönt! kampánnyal lehetett meghatározni, mire fordítsuk a pénzt, hanem a begyűlt összegből a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal karöltve városi kalákát szerveztünk négy játszótér kicsinosításáért. Festéket, ecsetet vásároltunk, és Székelyudvarhely négy játszóterét a családok együtt festették és tették rendbe.

Büszkék vagyunk egyrészt arra, hogy a résztvevőknek hihetetlen közösségi élményt tudtunk nyújtani, másrészt, hogy a székelyek életében nagyon mélyen gyökerező hagyományt – a kalákát – vissza tudtuk hozni a közösség mindennapjaiba.

A kaláka a székelyudvarhelyiek számára azért is kedves összetartó erő, mivel a város központi épületei – a polgármesteri hivatalt is beleértve – kalákában, téglajegyekkel összegyűjtött pénzből épültek.

A kaláka lényege, hogy feltétel és azonnali elszámolás nélkül segítettek egymásnak az emberek. Ezért is örülünk, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány segítségével sikerült újra életet lehelni ebbe a hagyományba, és visszaadni a székelyeknek azt a hitét, hogy igenis számíthatnak egymásra, és együtt sokkal többre képesek, mint külön-külön.

Amikor a Közösségi kártya elterjedése nagyságrendekkel növelte a befolyt összeget, negyedévente ki lehetett írni egy Ön Dönt! kampányt.

Az Ön dönt! kampány lehetővé teszi a Közösségi kártya tulajdonosainak, hogy az összegyűlt pénzről ők határozhassanak, milyen kezdeményezésekre fordítják.

Az Ön dönt! kampány közösségépítő és aktivizáló szerepe abban is megmutatkozik, hogy azon ötletek közül, amelyek egy-egy kávéházi beszélgetés során felmerültek, de anyagi források hiányában csak ötletek maradtak, mára már jó néhány megvalósult. Jelenleg akár tíz pályázat is érkezik fordulónként, és ma már olyan ereje van a Közösségi kártyának, hogy fordulónként két-három pályázatot is – legalábbis részben – támogatni tudunk.

A székelyudvarhelyi program sikerén felbátorodva Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is elindítottuk a Közösségi kártya programot. Csíkszeredában a Zöld Székelyföld Egyesülettel közösen, Sepsiszentgyörgyön a Háromszéki Közösségi Alapítványban találtunk partnerre. Esetükben külön öröm, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány mintájára jöttek létre.

Közösségi kártya - Véleményezés

Csáki Rozália

A Közösségi kártya az egyik legnagyszerűbb példa arra, hogy miként tud a vállalkozó jól együttműködni egy civil szervezettel oly módon, hogy közösen építsék a helyi közösség jobb jövőjét. Használja bizalommal a kártyát, ha Ön számára is fontos, hogy egy közösség tagja és ezáltal tehet a jobb holnapokért!

Csonta László

A Közösségi kártya használatával hozzájárulhatunk a lakosság ötleteinek megvalósulásához, olyan elképzelések kelhetnek életre, amelyek mindannyiunk hétköznapjait szebbé tehetik. Használja Ön is!

Bereczki Kinga

A Közösségi kártya egy kiváló eszköz a helyi pénzek helyben tartására.

Gál Sándor

Igényeljen Ön is közösségi kártyát, és használja a Merkúr üzletben, ezáltal támogatva a Marosszéki Közösségi Alapítvány célkitűzéseit.

 

Magunkról

 

Karrier

Minden egyes munkatársunk fontos számunkra, legyen szó az üzleteink ellátását biztosító csapatról...

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolat felvételi űrlap, munkatarsaink listaja, további érdekes infók...

 

Elan-Trio, cégadatok

Elan Trió, cégadatok

Merkúr Áruház - Magunkól

magunkrol

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

További infó

Fotógaléria