Magunkról

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

Szuperül indult kilencvenes évek

A Merkúr üzletláncot működtető Elan-Trió Kft. 1993-ban indult hódító útjára, ekkor még nagykereskedelmi lerakatot üzemeltetve. A gazdasági, piaci tényezők változása nyomán néhány év múlva, 1999-ben már kiskereskedelmi rendszerben tevékenykedtünk, ekkor hoztuk létre a város egykori neves üzlethelyisége helyén, majdnem azonos néven a Szuper Market önkiszolgálót.

A régi név új, bőséges választékkal párosult, és ezt a székelyudvarhelyi vásárlók díjazták is. Olyannyira sikerült belopnunk a szívükbe magunkat, hogy 2000-ben újabb üzlettel bővülhetett a későbbi szupermarket-hálózat. Hamarosan a város szinte minden stratégiai pontján sikerült kiszolgálnunk vásárlóink igényeit.

Hogy mondják székelyül: áruház? Merkúr!

Első Szuperünk indulása után 7 évvel nagy lépésre szántuk el magunkat. 2006-ban megnyitottuk az első székelyudvarhelyi áruházat, melyet a Szuper boltok mintájára, az előző rendszerben elhíresült és megszeretett névre, Merkúrra kereszteltünk. A hagyomány és a bőséges választékban, kellemes környezetben kínált termékek párosításával úgy tűnik, eltaláltuk a székelyudvarhelyiek ízlését.

Igyekeztünk is mindent megadni, amit szem-száj kívánhatott, és amit lehetőségeink megengedtek.
Hárommillió eurós befektetésünk nyomán 5800 négyzetméteren, két szinten kínálunk szinte mindent, ami a hétköznapok szebbé tételéhez szükséges.

A földszinten élelmiszerrészleg, gyorsétterem, kávézó és virágbolt várja a találkozásra, vagy csak egy jó ebédre, vacsorára vágyakozókat.

Az emeleten pedig minőségi ruha-, cipő-, elektronikaicikk- (Domo), bútor- (Lem’s), ajándéktárgy-kínálattal csábítjuk vásárlóinkat. Hogy a gyerekek se unatkozzanak, kibővített beltéri játszóházunkban csigacsúszda, légvár, fejlesztő játékok szórakoztatják őket mesés környezetben. A Merkúr kicsike plázává nőtte ki magát, amely abban különbözik nagyvárosi, multinacionális társaitól, hogy családiasabb, közösségibb szellemű, és a miénk, székelyudvarhelyieké.

Csíkszereda két kézzel ölel

A családias, hangulatos áruházról alkotott elképzelésünk annyira megegyezett a vásárlói igényekkel, hogy úgy döntöttünk, meghonosítjuk Székelyföld többi városában is. Így nyitottuk meg 2007-ben 1100 négyzetméteren első csíkszeredai áruházunkat, melyet a Csíki-medence lakói is szeretettel fogadtak, és két év múlva már a városközponti piaccsarnok emeletén újabb szupermarkettel várhattuk vásárlóinkat.
Szintén 2009 őszén leptük meg a Sláger Centerben működő Merkúr üzlettel a gyergyószentmiklósiakat és a környékbeli falvak lakóit, akiknek – nagy örömünkre – törzsvásárlóhelyévé vált a szupermarket.

C+C = alacsony árak+széles termékkínálat

A családias hangulatú, széles termékkínálatot felsorakoztató áruházaink, üzleteink tehát nagy sikernek örvendtek, és örvendenek. Nem akartuk ezeket teljesen kisajátítani, ezért 2010-ben megnyitottuk a C+C raktáráruházat. A Székelyudvarhelyen működő létesítmény, bő termékválasztékkal és alacsony árakkal várja a kiskereskedőket, vendéglátókat.

A Hargita megyei sikereken felbuzdulva a környező székely megyék nagyobb településeit is célba vettük. 2010 decemberében Sepsiszentgyörgyön nyílt áruházunk, melyet egy C+C raktáráruház követett, majd Marosvásárhelyen céloztuk meg a házias, székelyes ízekre és vendéglátásra vágyó vásárlókat.

A pénznek ördöge, nekünk lelkünk van

A hazai és környékbeli áruk mellett felvállaltuk a magyarországi termékek értékesítését is, így jelentek meg térségünkben a nagy népszerűségnek örvendő CBA és Reál termékek. Ezeken kívül saját húsfeldolgozóval is rendelkezünk, így mindennap friss hústermékkel tudjuk kiszolgálni vevőinket.

A pénznek ördöge van, a mi lelkünket azonban nem sikerült megkaparintania. Aktívan részt veszünk helyi közösségünk életében, a kulturális, szociális és társadalmi élet támogatásában. Alapító tagjai vagyunk a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnak, ezen belül közreműködünk a Városi Kaláka és a Közösségi Kártya Programban.

Évekig mi szerveztük a Városi Gyermeknapot, most is támogatjuk anyagilag, december 6-án pedig ajándékcsomagot csempészünk a székelyudvarhelyi kórház gyermekosztályára látogató Mikulás puttonyába. Megtiszteltetésnek érezzük, hogy a gyermek- és ifjúsági rendezvények, az ő megsegítésükre létrehozott civil szervezetek között a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, valamint az FC Székelyudvarhely gyerek-labdarúgócsapatát támogathatjuk.uk.

Székely közösségünk erősítését szolgálja a kizárólag helyi termelők által előállított saját kereskedelmi márkánk, a Góbé termék, amely ízig-vérig helyi összefogással jött létre, hogy alternatívát mutasson a székelyföldi termelőknek, kereskedőknek a globalizáció és a multinacionális vállalatokkal szemben.
Ily módon lehetőségükben áll felkarolni helyi kiskereskedőinket, termelőinket is, kik általunk népszerűsíthetik, forgalmazhatják minőségi, házias ízekben gazdag termékeiket.

 

Magunkról

 

Karrier

Minden egyes munkatársunk fontos számunkra, legyen szó az üzleteink ellátását biztosító csapatról...

 

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolat felvételi űrlap, munkatarsaink listaja, további érdekes infók...

 

Elan-Trio, cégadatok

Elan Trió, cégadatok

Merkúr Áruház - Magunkól

magunkrol

Székelyudvarhely a Székelyföld szívében, a környékbeli nagyvárosoktól, Brassótól és Marosvásárhelytől, továbbá Sepsiszentgyörgytől 100 kilométerre fekvő kisváros, amely nem csak Orbán Balázsról, Tamási Áronról és Benedek Elekről híres, hanem arról is, hogy a székelyföldi üzletlánc, a Merkúr szülővárosa is egyben.

További infó

Fotógaléria